Ghid Windows 10

Windows 10 este cel mai puternic sistem de operare pe care l-a creat vreodată Microsoft și totodată cel mai complex. Chiar dacă interfața este intuitivă, dacă vrei să îți personalizezi experiența cu el sau să te bucuri de un maximum de performanță, va trebui să îl explorezi în profunzime.

Mai jos vei găsi un ghid cuprinzător cu sfaturi utile, ponturi și tutoriale împărțite în categorii concepute pentru a te ajuta să înveți bazele, să dezactivezi opțiuni enervante, să îți crești capacitatea spațiului de stocare sau să fii mai productiv.

Bazele Windows 10

  • Învață cum să instalezi singur Windows 10, să modifici cele mai importante setări, să adaugi utilizatori și să duci la bun sfârșit task-uri zilnice.

Personalizează Windows 10 pe placul tău

  • Modifică interfața Windows pentru a arăta exact așa cum îți place. Schimbă tema, imaginea de fundal, ajustează mărimea iconițelor, oprește notificările sonore.

Repară probleme enervante la Windows 10

  • Oricât de mult ne place Windows 10, are momentele lui în care ne calcă pe nervi. Învață cum să previi sistemul de operare din a restarta laptopul fără permisiunea ta, dezactivează reclamele personalizate, învață să rulezi programe mai vechi prin modul de compatibilitate.

Ponturi pentru asistentul Cortana

  • Asistentul digital inclus în sistemul de operare Windows 10 te poate ajuta să îți editezi desfășurătorul zilei respective, să trimită mesaje, să colecteze informații și multe altele. Află cum sa activezi Cortana printr-o comandă vocală, cum să o folosești pentru a trimite e-mail-uri, să își schimbe accentul și multe altele.

Ponturi pentru utilizarea browserului Edge

  • Browserul inclus in Windows 10 este foarte rapid și ușor de folosit. Află cum să modifici multiple opțiuni în Edge cum ar fi blocarea pop-up-urilor, editarea paginilor web salvate la favorite, eliminarea de cookie-uri, setarea motorului de căutare favorit și altele.

Performanță și productivitate

  • Află cum să devii mai rapid și mai puternic alături de Windows 10 prin configurarea sistemului de operare pentru a porni mai repede, prin clonarea ecranului pe un monitor extern. Învață cum să îți înregistrezi jocurile de pe Xbox și multe altele.

Securitate și rețele în Windows 10

  • Învață să îți conectezi PC-ul la o rețea, să îl folosești pe post de hotspot, să îți protejezi anumite foldere cu parolă, sau să creezi conturi de utilizator cu nivel de acces limitat.

Stocare și backup

  • Câștigă spațiu de stocare pe HDD sau SSD prin micșorarea spațiului ocupat de sistemul de operare cat mai mult posibil, învață cum să instalezi aplicații pe un card SD, să ștergi fișiere neimportante din versiuni mai vechi de Windows după update, cum să îți faci back-up prin Microsoft OneDrive și altele.

Ponturi pentru File Explorer

  • De fiecare dată când cauți ceva pe hard disk, copiezi fișiere de pe un stick USB sau îți organizezi folderul cu poze, folosești File Explorer. Bucură-te de avantajele acestuia prin personalizarea interfeței lui și modificarea de opțiuni.

Ponturi pentru Paint 3D

  • Află cum să te bucuri la maximum de programul de desenat inclus în Windows.