Cum să dezactivezi Cortana în Windows 10 ?

Mulți utilizatori apreciază Cortana pentru că îi ajută pentru căutările pe web, afișarea imediată a notificărilor, setarea de remindere și multe altele.

Pe de altă parte, sunt și useri pe care îi deranjează faptul că un asistent cu inteligență artificială ajunge să învețe totul despre tine, programul tău, locația ta și colectează date pentru Microsoft despre modul în care utilizezi calculatorul, de aceea vor să oprească funcționarea acestui asistent de pe PC sau laptop.

Până înainte de aniversarea recentă a Windows 10, Cortana putea fi dezactivată foarte ușor, prin simpla apăsare a unui buton din setări, în schimb, acum Microsoft a făcut acest lucru aproape imposibil.

Mai jos sunt pașii care dezactivează Cortana pe versiunile de Windows 10 Pro și Home cu update-ul aniversar instalat (update la zi). Acest procedeu necesită editarea regiștrilor Windows, deci aveți mare grijă la pașii următori.
  1. Deschideți meniul Start și scrieți regedit la căutare
  2. Alegeti Yes când vă întreabă dacă doriți să faceți modificări ale calculatorului
  3. În fereastra deschisă regedit, navigați către HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Windows Search
  4. Click-dreapta pe Windows Search și alegeți NEWDWORD (32-bit Value)
  5. Denumiți noua intrare creată AllowCortana, aceasta trebuie să aibă valoarea 0
  6. Restartați calculatorul (sau log out și apoi log in), iar acum Cortana va fi înlocuită cu o simplă opțiune de căutare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.